Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Papa a plecat, Papa a venit

Papa a plecat, Papa a venit

13.03.2013

Toate televiziunile din Romania, ziare, bloguri, toti faceau transmisii live si live text pe baza alegerii Papei. Oamenii comentau, care mai priceput ca altu, iar eu ma simteam un simplu spectator la un show usor grotesc.

Zic asta pentru ca nu intelegeam cu ce ii incalzeste pe romani de cine iesa Papa. De asemeni cu cei ajuta, mai mult decat spiritual, pe catolici acest viitor Papa. Si cum analizam acest subiect in gandurile mele, aud la televizor pe invitatul unei emisiuni care zice “Pai cine va fi Papa va avea si o influenta politica covarsitoare”.

Sincer, acesta a fost momentul cand firul gandirii mele s-a rupt. Am inteles care e motivul pentru care toti erau nerabdatori sa afle cine este noul Papa. Deci, nu este vorba de religie, nu e vorba de Dumnezeu sau credinta. Este vorba de Politica,Bani si Putere!

Of, ce inseamna sa crezi si sa nu cercetezi. Si iata ca la un momentdat iesa unu, ma rog.. un fost unu.. mai mult ca o fantoma, dar nu era Duhul Sfant, care mormaie ceva intr-o latina de n-am inteles nimic, insa toti ovationau si aplaudau. Era extazul total, in sfarsit omenirea are Papa!!! Parca mirosul de pucioasa din aer se mai destramase, cerul se inseninase si marea era calma.

Probabil ca v-ati dat si voi seama, eram de un miserupism aproape misogin. Dupa latina aluia, a aparut si Papa la balcon. Statea intr-o pozitie de aveam senzatia ca fie se arunca, fie ii face unu vant. Flutura respectuos cu mana, zise o gluma, iar apoi baga un “Tatal nostru”.

La sfarsitul rugaciunii, unul din invitatii acelei emisiuni la care ma uitam, spune dintr-un put al gandirii foarte adanc “Acest Papa este un om… experimentat”. Ce sa mai, un adevarat specialist in Papi.

Si uite asa Papa a plecat, Papa a venit. Sunt curios cat va rezista asta nou cu toate mizeriile din politica si economie. Pana atunci, astept cu interes previziunile specialistilor in papalitate si sfarsitul lumii, nu de alta dar se pare ca a fost ales in 13.03.2013 si cine stie ce mai inseamna si asta. 🙂

Daca ti-a placut, distribuie acest articol