Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Papa Benedict al XVI lea a demisionat. Ce motive a avut sa faca acest gest istoric.

Papa Benedict al XVI lea a demisionat. Ce motive a avut sa faca acest gest istoric.

12.02.2013

Papa de la Roma, mai precis de la Vatican, pe numele sau de scena “Benedict al XVI lea” si-a anuntat ieri demisia la o varsta foarte frageda, de doar 85 ani. Asta scriau majoritatea blogurilor si a site-urilor de stiri.

Sincer, cand am vazut titlurile ce se vehiculau pe Facebook, ca doar stiti si voi ca pe site-ul asta de socializare se anunta si cand ploua, nu a putut sa-mi pese mai mult decat deloc. Dar mai spre seara, cum nu aveam ce face, am zis sa acord 2 minute pretioase si sa aflu ce sau cine l-a impins pe Papa de la spate (fara tenta sexuala, normal) sa faca acest gest.

Ei bine, din cele citite, reiesa faptul ca Papa Benedict al XVI lea a demisionat pe motiv de boala, ca nu se mai simtea in deplinatatea psihica si fizica in a il reprezenta pe Dumnezeu pe Pamant. Lucru care m-a facut sa zambesc ironic.

Se spune ca Benedict al XVI lea este primul Papa din istorie care demisioneaza. Acum, ca el a facut acest gest pentru a intra in analele istoriei sau pentru a crea un precedent, nu se stie. Insa motivul sanatatii invocat de Papa si promovat de toata “stirimea”, mi se pare usor anormal. Multi papi au stat pe tron, asa bolnavi cum erau, pana cand au inchinat steagu. Dar pentru corectitudine, sa vedem un fragment din declaratia acestuia.

“Dupa ce mi-am examinat in mod repetat constiinta inaintea lui Dumnezeu, am ajuns la certitudinea ca puterile mele, datorita varstei avansate, nu mai sunt potrivite pentru o exercitare adecvata a ministerului petrin.
…………..
Cu toate acestea, in lumea de astazi, supusa la atat de multe schimbari rapide si zguduita de intrebari de profunda relevanta pentru viata de credinta, pentru a conduce barca Sfantului Petru si pentru a proclama Evanghelia, sunt necesare atat puterea mintii cat si a trupului, putere care in ultimele luni s-a deteriorat in mine pana acolo incat a trebuit sa imi recunosc incapacitatea de a indeplini in mod adecvat slujirea incredintata mie.”

Citind printre randuri si cunoscand anumite parti intunecate ale Bisericii Catolice, Vaticanului si cu precadere a linei papale, pot spune ca, din punctul meu de vedere, adevaratul motiv al demisionarii a fost unul “politic”.

Printre multe altele, se stie ca Vaticanul, reprezentat de anumite personaje, a spalat banii mafiei inca de la sfarsitul primului razboi mondial. Sistemul era unul banal. Cum Vaticanul a fost si este cel mai mare jucator pe piata imobiliara, mafiotul venea cu o donatie, acestia cumparau proprietati ce urmau sa serveasca bisericii catolice, dar care mai tarziu le vindeau pe motiv ca nu mai aveau bani. Acele proprietati se scoteau la licitatie si urmau sa fie castigate de reprezentanti ai donatorului. Astfel banul devenea curat.

Recent, de cand Vaticanul are si banca, au fost implicati intr-un mare scandal de spalare a banilor. Insa cum banca este reprezentata de fete bisericesti pentru ca banul e pacat si pacatul desertaciune, iar ei sunt specialisti si stiu cum sa tina pacatele in frau, acestia au iesit public si au spus ca se jura in fata lui Dumnezeu ca nu au participat la un asemenea act criminal. Bineinteles, tota lumea a crezut asta din motive clare, nu?!

Revenind la demisia lui Benedict al XVI lea si motivul invocat de acesta, se pare ca este nevoie de un papa cu o noua viziune sau cel putin cu o viziune altfel decat a lui si care sa serveasca anumite interese si schimbari ce se vor petrece.

Prin urmare, Regele a murit, traiasca Regele!

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii