Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Plata cu cardul prin telefonul mobil

Plata cu cardul prin telefonul mobil

12.11.2012

Cei de la Izettle, companie ce se ocupa cu platile mobile, au scos pe piata un mic dispozitiv ce poate citi cip-ul cardurilor si poate fi atasat la un telefon mobil de tip smartphone, transformandu-l pe acesta intr-un POS portabil. Astfel, orice persoana fizica sau juridica ce vinde servicii sau produse, de exemplu taximetristii sau mici comercianti, vor putea incasa banii direct de pe cardul clientilor.

Acest dispozitiv a fost lansat prima data in 2011 in Suedia ca mai apoi sa se raspandeasca in Norvegia, Danemarca, Finlanda si Germania. Recent, dispozitivul a fost lansat si in Anglia la pretul de 20 lire sterline.

Frumusetea lui iZettle este ca e simplu, usor de folosit, sigur, confera mobilitatea dorita de multi comercianti, iar tranzactia banilor dureaza cateva clipe. Pe langa pretul dispozitivului, iZettle comisioneaza fiecare tranzactie cu 2,75%.

Avand in vedere utilitatea acestui aparat, pe viitor poate acesta ne va oferi posibilitatea sa transferam banii de pe card pe un alt card prin bluetooth sau cine stie ce alte tehnologie.

Pana atunci speram ca in curand iZettle sa ajunga si in Romania, astfel poate se va mai fluidiza o mica parte a procesului economic 🙂

Daca ti-a placut, distribuie acest articol