Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Ploaie de meteoriti in Rusia

Ploaie de meteoriti in Rusia

15.02.2013

In zona centrala din Rusia a avut loc o ploaie de meteoriti. Locuitorii din regiunea Ural au putut vedea pe cer roci stralucitoare ce se indreptau cu viteza catre sol.

Conform Academiei de Stiinte din Rusia, era vorba despre un meteorit ce cantarea aproximativ zece tone si care la intrarea in atmosfera Pamantului a explodat in mai multe bucati la aproximativ 30 – 50 kilometri deasupra solului.

Aceste bucati au cazut in regiunea Chelyabinsk provocand o uda de soc puternica ce a dus la spargearea mai multor ferestre, activarea alarmelor de la masini si alte pagube materiale. Datorita acestui impact se pare ca au fost ranite un numar de peste 500 de persoane, in majoritatea cazurilor ranirea a fost provocata din cauza numarului mare de geamuri sparte.

Yuri Burenko, un oficial local, a declarat ca “La ora 09:20 locala (03:20 GMT) un obiect a fost observat deasupra orasului Chelyabinsk zburand cu o viteza mare si lasand o dara in urma. La doua minute distanta s-au auzit doua explozii. Unda de soc a spart geamurile din Chelyabinsk si din alte orase din regiune”.

Situatia ar fi putut fi mult mai grava, deoarece in zona orasului Chelyabinsk se gasesc numeroase fabrici de armament, inclusiv cele implicate in productia de arme termonucleare. Ministerul de Urgente a anuntat ca in regiune nivelul radiatiilor nu s-a modificat.

Din cauza acestui nefericit eveniment, autoritatile ruse au trimis in zona un numar de 20 mii lucratori pentru a ajuta persoanele ranite si a remedia situatia din zona.

Mai jos aveti cateva clipuri de pe Youtube ce au surprins evenimentul.

http://youtu.be/7c-0iwBEswE

Daca ti-a placut, distribuie acest articol