Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Porcii zboara

Porcii zboara

16.10.2012

Da, porcii zboara! Bine, nu porcii obisnuiti, porcii zburatori sunt o specie aparte. Chiar daca nimeni nu i-a vazut, despre porcii zburatori stim ca sunt pasari imparicopitate, de forma cilindrica cu un penaj absolut fascinant si aripi nu foarte mari dar puternice si solide.

Porcii zburatori isi au originea in Romania. Ei apar de obicei toamna, inca din prima zi ii vezi asa cate unu, razlet, pe craca unui copac ciripind duioase grohaituri. Iar cand toamna se apropie de sfarsit, porcii zburatori se aduna in stoluri si pleaca in tarile calde. Aceasta miscare de migratie se datoreaza ignatului, de frica sa nu fie confundati cu porcii normali, cei zburatori parasesc tara. Daca se intampla sa fii noroc si sa vezi un astfel de stol, vei vedea ca zborul lor este unic, te imbie la melancolie si iti aduce aminte de toate dorintele si sperantele care le-ai avut si nu s-au indeplinit.

Porcii zburatori se inmultesc in timpul miscarii de migratie. Femelele depun ouale in nori albi si pufosi, ce urmeaza a fi fecundate de catre masculi, iar mai tarziu, prin fotosinteza, acestea pica pe pamantul tarii noastre transformandu-se in politicieni, promisiuni de campanie si oameni creduli.

Fiind o specie unica si reprezentativa pentru tara noastra, vanatul de porci zburatori este strict interzis prin lege.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii

oana

16.10.2012 la 16:01

Dumnezeule!!!!! ce imaginatie ai!! :)))

optimus

16.10.2012 la 16:30

Incerc si eu cat pot 😀