Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Primele statistici de Black Friday

Primele statistici de Black Friday

23.11.2012

Black Friday a creat isteria scontata in cadrul magazinelor online. Nu a trecut bine de ora 00:00 ca majoritatea magazinelor online, participante la sarbatoarea reducerilor de pret, nu functionau deloc, itr-adevar o vineri neagra. Oare nici acum nu s-au invatat minte ca le-ar fi trebuit un upgrade serios la servere si mai ales banda de internet? Dar sa revenim la statistici.

Intrucat sunt pasionat de tehnologie si o utilizez zilnic, evident am urmarit magazinele online de IT&C. Prin urmare, dupa o noapte semi-alba, in care am dormit cate ore, manat atat de curiozitate cat si dorinta de a imi achizitiona cate ceva, ceea ce am reusit, vreau sa va spun ca ofertele de anul acesta la Black Friday au fost destul de interesante, insa nu si bogate si de maxim interes dupa cum ma asteptam, avand in vedere obiceiul American.

Reducerile de pret cele mai consistente s-au regasit la tablete, televizoare si laptopuri, evident reduse puternic fiind preturile mari. Spre exemplu un televizor ce costa 8000Lei redus la 6000Lei sau, mai aproape de buzunarul mediu, un laptop de la 2900Lei redus la 1900Lei. Mai putine reduceri de pret au fost in sectorul componentelor de calculatoare, aproape insesizabil comparativ cu cele enumerate mai sus, se pare ca lumea s-a orientat mai mult catre produsele Smart.

Cat despre magazinele online, cele care au cele mai tari oferte si reduceri de Black Friday sunt Flanco si Emag, as putea spune ca sunt doua surprize la care nu ma asteptam absolut deloc. Personal, dezamagirea cea mai mare mi-au oferit-o cei de la Cel.ro, cei care au cumparat si Dc Shop, slabuta si cam subtirea oferta lor, ma astepam sa se axeze pe componentele de calculator, insa se pare ca au urmat si ei trendul celorlalte magazine si imi e teama ca vor pierde.

O campanie Black Friday foarte inteligenta o au cei de la PcGarage.ro. Acestia au venit cu o super idee, pentru a evita blocarea site-ului, oferta lor se schimba o data la 6ore. Practic intri, vezi oferta, daca iti convine cumperi, daca nu revii peste cele 6 ore sa vezi ce e nou. Mai mult decat atat, pentru a intretine atentia cumparatorilor cat mai aprinsa, te anunta si cam despre ce categorie de produse va fi vorba in urmatoarele 6 ore.

O dezamagire foarte mare si o abureala cat casa o au cei de la Quickmobile.ro. Sorry guys, dar aveti niste preturi prea umflate iar reducerile facute pentru Black Friday nu pot concura nici cu preturile ne-reduse de la alte magazine si asta indiferent cat de bine v-ati pus voi cu Buzdu si Morar de la Radio Zu pentru publicitate 🙂

Usor dezamagit sunt si de prezentarea campaniei de la Evomag.ro. Acestia si-au pus claie peste gramada ofertele de Black Friday si trebuie sa mergi din pagina in pagina pana gasesti ce te intereseaza. Ar fi trebuit putina organizare, doar stiti cat de greu sa incarca site-ul cand sunt prea multi utilizatori, asa il faceti sa se incarce si mai greu, iar clientii sa renunte in a mai cauta.

In concluzie, magazinele online care duc batalia cea mai mare a reducerilor de Black Friday, in domeniile IT&C, Electronice si Electrocasnice, sunt Emag, Flanco si PcGarage.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol