Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Proiectele in agricultura se vor da pe sub sutana

Proiectele in agricultura se vor da pe sub sutana

14.05.2013

Astazi cred ca am citit cea mai interesanta stire dintre toate de pana acum. Pe siteul Mediafax scria “PF Daniel si ministrul Daniel Constantin au semnat protocolul privind sprijinirea agriculturii”. Zic, ba interesant, unu de are PFA a semnat sa ajute..dar stai.. cum PFA? Este PF, adica PreaFericitul! OMG&BOR!

Exact dragilor, se pare ca mult prea exaltatul in fericire a Bisericii Ortodoxe Romane se baga in ajutarea agriculturii si nu, nu financiar, sa fim seriosi, de unde sa doneze bani?! Dar nici cu forta de munca, ci cu una spirituala.

Astfel, conform acordului semnat dintre cei doi Danieli(probabil doar ceva divin i-a adunat intr-un pact si nu o coincidenta) revine preotilor, de la sate, datoria sa ii anunte pe enoriasi despre ce finantari in agricultura mai apar. Ca sa nu zic ca ma simt intr-o Romania a anilor 1400, spun ca pe de o parte e ok si asta. Socant nu? Nu v-ati fi asteptat. Dar sa va zic si de ce.

Pai in primul rand, romanul de la sat e mai in varsta, mai apropiat de Dumnezeu, prin urmare mai aproape de Biserica (da, stiu, nu inteleg firu acestei logici nici eu). Apoi cum singura lui credinta a ramas tot in preot, decat in primar sau alti functionari si cum tot preotul l-a sfatuit cu cine sa voteze pana acum, mi se pare normal ca tot el sa-i spuna si despre proiectele in agricultura.

Prin urmare, sub egida “Pamantul este un dar al lui Dumnezeu, iar omul are responsabilitatea sfanta de a-l proteja si cultiva”(citat) s-a incheiat acest acord sfant. Pe langa cei doi susnumiti, la semnarea acestuia si-au mai dat participarea Duhul Sfant si Sf. Petru.

Adevarul este ca o tampenie mare ca asta nu putea exista decat in Romania. Imaginati-va ca se duce mos Vasile la preot sa-si spuna ofu’ si cum sta el sub sutana acolo si se plange de greutatile vietii, parintele ii zice “Bre lasa asta, ai auzit noua linie de finantare PNDR?”.

Dar stati ca nu e tot! In fond acordul este bine gandit. Daca pana acum pentru aprobarea de proiecte si primirea de finantari trebuia, intr-un fel sau altu, sa dai spaga. Acum, cu acest acord, spaga a disparut. Este suficient sa faci o “mica” donatia catre parohia respectiva si vei primi imediat aprobarea si asta pentru ca Dumnezeu vede. Si asa, dansii(stiu ei care) scapa de urmarirea de DNA si totu-i mandru si frumos.

In concluzie, de acum incolo, proiectele in agricultura se vor da pe sub… sutana. Amin!

*nota: poza folosita coperta la acest articol apartine Mediafax/Razvan Chirita. Sursa stire AICI.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol