Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Regulile unui muncitor pe un santier din Romania

Regulile unui muncitor pe un santier din Romania

08.07.2013

In primul rand un santier poate sa apara oriunde. In mijlocul orasului pentru o teava, intr-un cartier ca se mai ridica/renoveaza un bloc si asa mai departe.

In Romania un santier e precum un ninja, stii ca exista dar apare cand te astepti mai putin unde nici nu te gandeai. Si asta nu e tot. In majoritatea cazurilor, muncitorii de pe un astfel de santier au obligatia fireasca sa intruneasca si sa respecte anumite reguli si conditii de comportament.

1. Inainte de orice munca este cea care conteaza. De aceea sprijinitul in coada de lopata se va face doar daca aceasta este din lemn, iar buza lopetii este cu o deschidere larga. Astfel se permite o propteala cu o priza mare si sigura.

2. Pentru ca multi sunt pasionati de cosmicultura, ochelarii sau masca de sudura se vor folosi strict in observarea astronomica a efectelor precum eclipsa solara.

3. In momentul taierii unei tevi cu flexul, scanteile pot sari in toate directiile. Acestea au scopul de a semnaliza ca se lucreaza! Astfel, trecatorii prin aceste zone pot reprezenta victime colaterale de care ne dezicem, intrucat munca este tot ce conteaza.

4. Munca in echipa se va desfasura prin rotatie. Prin urmare, mereu va lucra un singur om, in timp ce colegii sai vor avea obligatia sa se antreze prin odihna asidua pe margine, ignorandu-l in totalitate pe cel ce lucreaza.

5. Consumul bauturilor alcoolice este recomandat doar atunci cand muncitorul opereaza cu scule, masini si unelte precum: rotopercutor, buldo-excavator, picamer, etc. Asta deoarece bautura are efectul de a usura greutatea muncii. In timpul pauzelor, este strict interzis consumul de alcool la locul de munca.

6. Echipamentul de protectie compus din salopeta, casca si manusi, va fi folosit doar in zilele friguroase. In toate celelalte sunt indicate obiectele vestimentare precum maieu si slapi, intrucat acestea ofera o mai mare mobilitate in activitatea sedentara de sub soare.

7. Comunicarea intre membrii echipei pe distante mari se va efectua prin urlete si tipete. Folosirea statiilor de emisie-receptie poate dauna din cauza radiatiilor provenite de la antene.

8. Pentru ca timpul inseamna bani, gropile stradale vor fi facute rapid, fara a verifica, in prealabil, daca prin acea zona trec cabluri, conducte sau tevi. Orice se rupe/sparge poate fi lipit sau inlocuit de catre o echipa de specialisti contra unei sume de bani.

9. Nu este recomandata achizitia de utilaje noi. Se vor folosi cele vechi sau chiar improvizatii, atunci cand e nevoie. Economia firmei este mai importanta decat excutia si calitatea muncii.

10. In timpul lucrului, muncitorii sunt sfatuiti sa ofere fluieraturi scurte si apreciative la adresa tuturor duduilor interesante ce trec prin apropiere. Atentie, a nu se tine cont de varsta!

*nota: bineinteles, chiar daca articolul de fata, in anumite situatii, poate ilustra perfect realitatea, in cazul de fata este un pamflet si trebuie tratat ca atare. 😉

Daca ti-a placut, distribuie acest articol