Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Respectarea drepturilor omului se face de catre om

Respectarea drepturilor omului se face de catre om

19.11.2012

Drepturile omului au fost si sunt un subiect foarte delicat asupra caruia se indreapta imediat atentia sensibila a mass-mediei. Insa cati dintre voi constientizati oare ca aceste drepturi au fost scrise de catre oameni, pentru oameni si ca sa fie respectate tot de catre oameni.

Sunt multi ce se plang ca anumite institutii sau organizatii nu au respectat Drepturile Omului, dar cati dintre voi le respecta?

Drepturile Omului sunt incalcate in fiecare zi de foarte multi dintre voi! Sunt incalcate atunci cand un copil este batut la scoala pentru pachetel sau pur si simplu pentru a i se demonstra cine e sefu’, cand  un om este asaltat pe strada pentru banii din buzunar, cand un parinte isi bate copilul. Toata aceasta violenta intre si dintre oameni incalca zilnic Drepturile Omului.

Pentru a fi respectate Drepturile Omului incepeti intai cu VOI, cu respectul fata de sine si umanitate. Facand acest lucru, Drepturile Omului isi vor dobandi rolul si isi vor atinge scopurile pentru care au fost create!

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii

Loredana Magdici

26.11.2012 la 21:15

Oamenii se nasc si ramân liberi si egali în drepturi…teoretic. Este limpede ca aceasta este dorinta oricarui om…tocmai din aceasta dorinta s-a nascut si Declaratia drepturilor omului….însa nu este îndeajuns faptul ca ele sunt stipulate undeva.Este necesar ca fiecare om sa se respecte pe el însusi, apoi sa ofere respectul pe care si-l doreste si celor din jurul sau; cu siguranta nu va aduce atingere drepturilor semenilor lui.De aici consider ca porneste totul…toti cei care îsi pierd respectul fata de ei, îsi pierd orice principiu moral, si în urma frustrarii lor îi asupresc pe unii mai slabi, capatând astfel putere în mintea lor “bolnava”. Într-adevar respectarea drepturilor trebuie sa porneasca de la noi..de la fiecare ..e o alegere personala…putem decide sa nu fim în situatia pe care am amintit-o anterior. Felicitari pentru aceasta preocupare si pentru acest articol!

optimus > Loredana Magdici

26.11.2012 la 21:22

Multumesc Loredana! Asa este, respectul este primul pas in a respecta drepturile omului, practic in a ne respecta pe noi insine ca si rasa inteligenta ce pretindem ca suntem.