Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Romanii se intorc in tara

Romanii se intorc in tara

28.11.2012

Incepand dupa revolutia din ’89 si pana mai acum 4-5 ani in urma, romanii au avut o perioada puternica de emigrare. S-a ajuns ca din cele 21 milioane de locuitori, cat se zicea ca avea Romania, sa ramanem 19 milioane conform ultimului recensamant. Fenomen normal intr-o tara ex-comunista, dar ce a creat o mare gaura in ce priveste forta de munca si care s-a acoperit incet in timp.

Acum, datorita crizei economice, care se simte din ce in ce mai puternic in Europa, se pare ca traim efectul invers al emigrarii. Foarte multi dintre romanii plecati la munca in strainatate se intorc in tara, lucru ce va determina cresterea numarului de someri si care nu va fi deloc favorabil economiei din Romania. Se pare ca specialistii din Guvernul Romaniei fie nu prevazut acest lucru, fie le pasa prea mult de altceva, incat nu au luat din timp masuri pentru a putea sustine un astfel de fenomen.

Personal nu ma cred vreun specialist, insa consider ca situatia are si aspecte pozitive. In primul rand acesti oameni se intorc cu un bagaj mare de cunostinte despre societatea moderna si care in timp, sper eu, il va raspandi si la cei din jurul lor, astfel societatea romana se va schimba in bine.

Pe urma, un numar mai mare de locuitori inseamna un numar mai mare de produse vandute. Deci vanzarile vor creste, lucru ce atrage dupa sine necesitatea de vanzatori noi, pratic locuri de munca. Sa nu uitam ca multi dintre romanii ce se intorc in tara au si copii, astfel va creste numarul elevilor si implicit numarul de educatori, invatatori si profesori. De asemeni si sanatatea va cunoaste modificari, nevoia de doctori si asistente va creste simtitor. Iar toate acestea vor aduce mai multi bani in visteria tarii.

Dar exista si un “DAR”. Perioada cea mai grea va fi aceea de adaptare si tranzitie, in care guvernul va trebui sa faca eforturi considerabile pentru a acoperi necesarul de locuri de munca ce se creeaza ca urmare a intoarcerii romanilor din strainatate in tara.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol