Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Romanii si lupta pentru mokaciuni

Romanii si lupta pentru mokaciuni

24.04.2013

Nu stiu cum era in trecut, pe vremea lui Stefan cel Mare, insa prezentul il arata pe romanul de rand ca fiind un luptator indarjit pentru orice mokaciune, orice gratuitate. Bineinteles ca nu zic ca toti romanii sunt la fel, ba dar sunt unii, chiar foarte multi, ca daca le dai scobitori folosite doar la un capat, sunt dispusi sa se calce in picioare pentru a prinde macar una.

Ieri, la Botosani, sub egida lui Sf. Gheorghe, dupa o slujba plina de evlavie si indumnezeire, romanii s-au luat la bataie si injuraturi de toate cele pentru a apuca niste sarmale. Daca nu ati inteles, reformulez. Primaria din Botosani, cu ocazia sarbatorii Sf. Gheorghe, a dat comanda de vreo 8 mii de sarmale, habar nu am daca de post, sa le dea celor care veneau la slujba. Acum deh, daca ar fi venit 2000 de oameni tot ajungea cate 4 sarmale de caciula, insa nu. A iesit batalie pentru haleala.

Unii din presa spuneau ca din cauza saraciei lucie, acum eu va zic parerea mea, este din cauza lipsei lucii de educatie si bun simt. Oricat de sarac ar fi un om educat si cu bun simt, nu ai sa-l vezi ca se ia la bataie cu un altu pentru o coaja de paine.

Bineinteles ca mai sunt si alte exemple. Aduceti-va aminte de batalia pentru galeti goale de la nu stiu ce supermarket. Asta tot din cauza saraciei lucii? Adica “Ba ce sa mananc? Hai sa iau o galeata goala cu aer ca nu stii cand te pocneste foamea”. Si multe alte exemple.

Deci dragii mei, nu va mai ofuscati atat, nu e de la saracie e de la nesimtire! Bineinteles ca unii dintre voi ma vor acuza pentru acest articol, de genu’ “Bine ma, dar alte lucruri pozitive nu puteai sa promovezi?”. Ei bine, nu! Pentru ca daca promovez doar lucruri pozitive, cu astea negative ce facem? Cine le rezolva? Credeti voi ca vor invata aia prosti si multi din exemplele pozitive fara putina educatie? Fara sa le scoti in evidenta ceea ce fac rau si sa le spui “Asa nu! Nu este bine!”?

Asa ca daca nu vreti sa apara astfel de articole negative in presa din strainatate, educati-va unii pe altii. Intrebati-va oare de ce in alte tari civilizate, asa cum va doriti sa fie si Romania, cei de acolo nu se incaiera pentru orice rahat de mokaciune. Sau macar fiti selectivi. 🙂

Probabil ca de asta nu prea merge in Romania brandul de cafea “Mocca”. Deoarece romanii cand au dat navala in magazine si au ajuns la rafturi pentru a o lua si au vazut ca trebuie platita s-au lasat pagubasi.

In concluzie imi doresc ca toti romanii sa arate demnitate, bun simt si orgoliu. Nu va mai vindeti atat de ieftin si nu mai taraiti imaginea acestei tari in noroi.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol