Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Romanii sunt destepti, puternici, optimisti si buni

Romanii sunt destepti, puternici, optimisti si buni

29.11.2012

Cred ca cu toti ati auzit de campania “Romanii sunt destepti“, ce are rolul de a promova si schimba imaginea romanilor si a Romaniei pe internet sau mai bine zis, prin intermediul internetului. Dar eu cred ca sunt mai mult decat destepti, sunt inventivi, bravi, puternici optimisti, buni si de ce nu, frumosi. Iar istoria ma ajuta sa argumentez fiecare calitate mentionata si chiar mai mult decat atat.

In primul rand romanii sunt destepti si inventivi, Petrache Poenaru a inventat prima penita de scris in anul 1870, iar Henri Conda si Traian Vuia au adus doua inventii cruciale in domeniul aviatiei, avionul cu reactie in 1910 si primul avion cu tren de aterizare pe roti cu pneuri in 1906, de fapt primul avion din lume.

Automobilul cu motor cu aburi a fost inventat de Dumitru Vasescu in 1880, iar prima abarcatiune cu reactie a fost inventata 6 ani mai tarziu de catre Alexandru Ciurcu.

In cazul in care nu stiati, curentul electric poate fi ecologic si absolut gratuit si asta datorita lui Nicolae Vasilescu-Karpen, care in 1922 a inventat Pila Karpen, primul si unicul dispozitiv perpetuum mobile ce genereaza curent electric fara interventie din exterior. Acest dispozitiv functioneaza de peste 56 de ani fara oprire.

De asemeni nici macar cibernetica nu este straina romanilor. Medicul Stefan Odobleja este parintele ciberneticii generalizate si creatorul psihociberneticii. In 1929 a publicat studiul “Metoda de transonanta toracica” in care a fost enuntata pentru prima data “legea reversibilitatii”, iar in 1937 opera ce l-a consacrat, “Psihologia consonatista”, prin care se aduce la cunostinta lumii intregi, prima varianta a conceptiei cibernetice generalizate.

Arhitectura este recunoscatoare romanilor pentru Barncusi si operelor sale de mare exceptie, datorita lui infinitul are forma si coloana. Grigore Antipa a adus lumii “Diorama”, tot un fel de arhitectura prin care se poate construi si prezenta portiuni dintr-un peisaj, in care se expun, in muzee, animale impaiate. Diorama are rolul de a infatisa un ecosistem.

Romanii au salvat vieti. Nicolae Paulescu a descoperit insulina in anul 1921, iar vaccinul anti-holeric a fost descoperit de Ioan Cantacuzino in 1912. Poate ca multi piloti ar fi murit daca nu exista scaunul ejectabil, invetie ce ii apartine lui Anastase Dragomir.

Romanii au invins batranetea. Ana Aslan, medic specialist in gerontologie, creaza in anul 1952 “Gerovitalul” sau vitamina H3, ce are rol demonstrat asupra intarzierii imbatranirii. Tot in acelasi an infiinteaza si primul institut de geriatrie din lume.

Romanii sunt puternici si optimisti, ei rad in fata mortii. Cimitirul Vesel de la Sapanta este unic in lume, precum si noi romanii suntem unici si eterni! Ca popor si ca tara am facut fata si am rezistat invaziilor tuturor imperiilor, a razboaielor, a cotropirilor. Aici am ramas, aici suntem si aici vom fi!

La final, consider ca promovarea romanilor si a Romaniei nu trebuie sa se faca prin intermediul unei campanii sau doar de zilele importante ale tarii noastre. Aceasta promovare trebuie sa fie continua si nu doar pe internet.

Trebuie sa scotem tot ce e mai bun din noi, sa ne evidentiem prin capacitatile ce le-am mostenit si sa continuam munca predecesorilor nostrii, intrucat ei au lasat o mostenire inestimabila poporului roman si acestei tari.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii