Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Sarbatoarea, crucea rosie si pacatul

Sarbatoarea, crucea rosie si pacatul

01.07.2013

Recunosc ca unele chestii ma depasesc total in a le intelege.

Zilele trecute, mai precis Sambata, m-a pus si eu ca omul gospodar sa fac treburi administrative prin casa. Si am inceput-o dis de dimineata de cand m-a trezit si pana pe la miezul zilei era totul gata. Bineinteles ca si eu eram gata, adica obosit, dar mandru si multumit ca am facut tot ce mi-am propus.

Intamplarea face ca, dupa ce am terminat treaba, sa vorbesc la telefon cu cineva si sa-mi zica “Pai azi ai facut tu treaba? Taman azi cand e sarbatoare mare, cu cruce rosie?”. Sincer am ramas putin dezamagit si contrariat.

Dezamagit pentru ca mi-o spunea ca pe un repros, in conditiile in care eram convins ca am facut ceva bun pentru starea mea de bine. Si contrariat pentru ca nu inteleg treburile astea cu sarbatorile si munca. Adica, nu stiu, cand s-au scris oranduielile bisericesti, a venit vreun mesager de a lui Dumnezeu care a zis “Ba, sa dea naiba sa va prind pe careva ca munciti de sarbatoari ca jar mancati!” ? Plus ca ce treaba are una cu alta? Personal mi se pare o aberatie. Adica pare mai “curat” unu care tine toate posturile si sarbatorile din an, dar il uraste pe frate-su ca are mai mult pamant ca el, iar eu care am facut curatenie, intr-o zi de sarbatoare, am savarsit un pacat?!

Pai in cazul asta, la cate sarbatori cu cruce rosie avem noi romanii in calendar, imi explic de unde atata harnicie si trai bun pe capul nostru. Bine macar ca suntem “curati” in fata lui Dumnezeu, nu muncim Duminica si in toate celelalte zile cu cruce rosie de peste an.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol