Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Sare romaneasca extra fina

Sare romaneasca extra fina

20.02.2013

Azi am ramas fara sare si cand am vazut asta, fuga la magazin sa cumpar. Pe drum mi-am propus sa cumpar sare romanesca, deh, suport si eu economia tarii asa cum imi permit. Intrucat taxele si impozitele, usor exagerate, se duc pe salariile demnitarilor.

Demn, demnitar, nu-nteleg analogia, dar in fine. Cumpar sarea, vin acasa o bag repede in solnita si dau sa-mi sarez mancare. Vax, nu pica nimic. “Cred ca am strans-o prea tare”, imi zic. Si desfac putin capacul. Dupa aceea nu a mai fost problema, a curs de minune.

Cand am vazut atata sarea mi-a venit pofta sa gust, la fel ca si lamaie, cred ca e un efect pshilogic. Cand am pus-o pe limba..pfff… ceva deosebit. N-am inteles de ce era putin amara, insa bine ca era suficient de sarata.

Ceea ce m-a surprins a fost finetea ei. Nu stiu cu ce se macina sarea in alte tari, dar in Romania cu siguranta se macina manual, intre dintii din fata. Atat de fina era ca nu te taiai in ea, doar te  zgariai putin si asta numai daca o inghiteai. Daca erai destept, o sugeai pana se topea.

Se pare ca produsele romanesti sunt adresate cu precadere romanilor pentru ca sunt firi inventive. Daca aceasta sare era pentru straini, trebuia sa vina cu instructiuni de utilizare si de unde bani de tus?

Totusi, imi place sa cred ca nu am nimerit eu cutia bine macinata si ca sunt producatori de sare, in tara asta, care chiar fac treaba buna. 🙂

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii

cartonic

02.03.2013 la 22:01

– Ce face mult zgomot scoate fum si despica un fir de par in 3?
– Masina romaneasca de despicat firul in 4.

Cam asa e si cu sarea ta de care eu sincer nu prea mai cumpar. Acum am pe masa o cutie/solnita Olympia care e 3.5 lei si e destul de buna chiar daca m-am zgarcit si e turceasca(astia parca’s mai cunoscuti pentru rahat)