Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Sfarsitul lumii,versiunea mayasa

Sfarsitul lumii,versiunea mayasa

20.12.2012

Pentru maine, 21.12.2012, mayasii au anuntat sfarsitul lumii. Se pare ca luna Decembrie a acestui an este foarte bogata in apocalipse. Doar ce am iesit cu greu din cea din 12.12.2012 si acum ne paste o alta.

Probabil ca unii care se uita le televizor si vad oameni inzapeziti, viscol puternic si ninsori abundente, se gandesc ca acestea sunt primele semne ale apocalipsei de maine. Ei bine… NU! Asta e iarna si proasta organizare a unora (nu dau nume) cu privire la starea drumurilor in acest anotimp.

Revenind la subiectul principal care vizeaza ziua de maine, vreau sa va spun ca datorita mass-mediei si a dorintei de a face mare valva si multi bani pe seama prezicerilor mayase cu privire la sfarsitul lumii si la sfarsitul calendarului mayas, s-a ajuns sa se creeze o mare confunzie. Astfel s-a pierdut in negura conspirativa nota stiintifica cu privire la ce spuneau mayasi.

Pentru a intelege mai bine trebuie sa privim putin in trecut. Se spune despre calendarul mayas ca ar fi cel mai precis calendar din cate au fost create vreodata. Mai mult decat atat, mayasii erau specialisti in astrologie, drept pentru care interpretatorii consipirativi de azi au avut de ce sa se agate.

Prin urmare, explicatia stiintifica despre calendar este urmatoarea, orice sistem de cronometrare, ceas, kilometrajul de la bordul masinii si altele, are un punct cand se termina si dupa care incepe de la ZERO!

La fel si acest calendar, ajunge in punctul mort cand nu mai stie sa socoteasca mai departe si revine de unde a inceput.

Bineinteles ca in acele vremuri oamenii nu aveau atatea cunostinte despre tehnologie, prin urmare mayasii au interpretat acest sfarsit ca fiind si sfarsitul lumii dar in sensul ca se ofera omului sansa de a o lua de la zero. Un nou inceput, mai bun, in care si spiritul intinereste.

Insa vanatorii de mituri si bani, normal ca au profitat de acest lucru si au reusit sa creeze ideea ipohondra ca pe data de 21.12.2012 se sfarseste lumea. De aici au creat fel si fel de carti, documentare, filme si conspiratii. Trebuie sa intelegeti ca in lumea asta pana si “sfarsitul lumii” nu este decat o idee de marketing menita sa produca multi bani pe frica si obsesia oamenilor.

Mai jos va ofer un filmulet realizat de cei de la NASA cu privire la data fatidica de 21.12.2012

Daca ti-a placut, distribuie acest articol