Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Soarta Internetului a fost hotarata

Soarta Internetului a fost hotarata

16.12.2012

Incepand cu 3 decembrie si sfarsind cu 14 decembrie, au avut loc intalnirile ITU (International Telecomunication Union) organizate de ONU si tarile membre cu privire la reglementarea, cenzura si ingradirea libertatii Internetului.

Aceasta serie de intalniri urma sa decida daca ONU va avea posibilitatea de a monitoriza internetul cat si tarile membre daca isi vor putea impune propriile legi in cadrul acestuia sau nu.

Pe data de 14 decembrie 2012 soarta libertatii Internetului a fost hotarata, Internetul ramane liber asa cum il stim ca si pana acum!

Primele tari care au refuzat categoric sa semneze actul ce permitea controlul asupra Internetului, au fost Canda, Anglia si America.

“Internetul este o lume ce a adus beneficii economice si sociale de neimaginat, in ultimii 24 de ani. Si toate acestea fara a fi reglementat si controlat de ONU” a declarat ambasadorul american Terry Kramer.

Delegatia Canadei a declarat ca tratatul de control asupra Internetului propus de ONU pune in pericol libertatea oamenilor de a comunica si de a schimba informatii si opinii.

Printre altele s-a mentionat faptul ca ONU ar trebui sa vine cu un proiect ce sa apere libertatea Internetului, nicidecum sa o ingradeasca.

Alaturi de tarile sus mentionata si-au exprimat refuzul inca alte 80 de tari. Prin urmare, Internetul ramane liber ca si pana acum, adica cu mici monitorizari neoficiale, iar asta pana la urmatoarea intalnire ITU care va avea loc, probabil, peste alti 25 de ani.

Intre timp, bucurati-va de internet intr-un mod cat mai civilizat cu putinta!

Daca ti-a placut, distribuie acest articol