Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

SticknFind gaseste obiectele pierdute prin bluetooth

SticknFind gaseste obiectele pierdute prin bluetooth

05.12.2012

Viitorul rezerva multe inventii interesante si utile in ce priveste tehnologia. Printre acestea vor fi si niste stickere ce le puteti lipi pe diverse obiecte, iar in momentul in care le pierdeti, le veti putea gasi cu ajutorul telefonului mobil.

Mai exact, stickerele vor echipate cu tehnologie bluetooth si in momentul in care, sa zicem ca pierdeti cheile de la masina, ele pot fi gasite cu ajutorul unei aplicatii instalate pe telefonul mobil. Prin bluetooth, stickerele vor emite semnale ce vor fi interceptate de catre aceasta aplicatie care va functiona precum un radar. Cand obiectul se afla in raza de actiune a aplicatiei, veti puteti vedea distanta aproximativa pana la obiect cat si posibilitatea de a trimite comenzi ca stickerul lipit pe acel obiect sa emita semnale sonore si/sau luminoase.

De asemeni, aplicatia te poate avertiza cand un obiect este in raza de acoperire sau cand nu se mai regaseste in aceasta raza si poti inchide sau deschide semnalul bluetooth al fiecarui sticker in parte.

Avand in vedere ca poti avea mai multe obiecte pe care sa lipesti aceste stickere, in cadrul aplicatiei, dupa activare, ele pot fi tag-uite. De exemplu: lesa cainelui, cheile de la masina, buletin, etc.

Insa ca la orice tehnologie noua, bineinteles ca sunt si cateva dezavantaje. In primul rand aplicatia iti poate spune daca obiectul ce il cauti se afla sau nu in vecinatatea ta, dar nu iti indica si directia exacta, asa ca tot va trebui sa cercetezi imprejurimile. Un alt dezavantaj ar fi acela ca nu sunt rezistente la apa. Prin urmare daca ploua sau ai pierdut un obiect intr-o balta, iti poti lua adio de la acesta.

In ce privesc dimensiunile, se pare ca aceste stickere vor fi destul de mici si vor avea o greutate de aproximativ 28 grame, putand fi astfel lipite pe aproape orice obiect, iar autonomia de viata a bateriei este de aproximativ un an.

Data lansarii pe piata este necunoscuta si asta deoarece compania producatoare, StickNFind, strange fonduri pentru realizarea productiei in masa, dar se banuieste ca pretul pentru un set de 2 stickere va fi undeva in jurul a 49,95$.

Prezentare si mod de functionare StickNFind

Daca ti-a placut, distribuie acest articol