Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Sunt oameni care taie zilele din calendar si oameni care le fac

Sunt oameni care taie zilele din calendar si oameni care le fac

22.03.2013

Timpul este cea mai importanta si valoroasa resursa pentru om. Multi, din pacate, ori nu stiu, ori nu constientizeaza acest lucru. Banii ii recuperezi, sanatatea o mai repari, incredere o refaci, dar timpul pierdut nu ti-l da nimeni inapoi.

Cand suntem mici, ne dorim sa fim mari. Cand suntem mari, ducem dorul zilelor din copilarie. Iar cand ajungem batrani, privim in urma la viata noastra si ne spunem cat de prosti am fost pentru ca…

Nu va mai enervati cand suna ceasul dimineata, cand este luni sau cand se termina week-end-ul ori concediul. Nu va mai doriti sa treaca timpul mai repede sa scapati de scoala, munca sau chiar sa va casatoriti. Pretuiti fiecare secunda si incercati sa va construiti din fiecare zi una buna, care sa conteze. Asta pentru ca veti ajunge intr-un moment cand va veti dori mai mult timp, dar nu va mai fi viata suficienta.

Cu cat iti doresti sa treaca timpul mai repede, dintr-un motiv sau altul, cu atat ratezi unele ocazii ale vietii pe care nu le vezi pentru ca esti grabit. Probabil de asta exista si proverbul “Graba strica treaba”.

Imi place sa zic ca sunt unul din ultima generatie care a prins era comunismului, revolutia si perioada “post-decembrista” si probabil printre ultimii care a apucat o educatie sanatoasa. Mi s-a spus ca atunci cand plec sa nu ma intorc din drum, dar asta nu ca sa fiu superstitios ci hotarat. Sa nu las sa treaca o zi fara o fapta buna si ca in viata un om este dator sa planteze un copac, sa construiasca o casa si sa salveze un om.

Probabil ca nu toti vom reusim sa facem aceste lucruri, dar macar putem sa incerca. Asa ca faceti tot ce va sta in putinta sa dati valoare fiecarei zile, oricat de neinsemnata ar fi.  Pentru ca atunci cand trageti linie si faceti totalul, sa fiti mandri si multumiti de viata pe care ati dus-o!

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii