Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Supereroi

Supereroi

28.10.2012

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au scris mituri, iar mai incoace carti si povesti cu supereroi. Mereu ne-am imaginat ca anumite personaje cu puteri supranaturale vin sa ne salveze pe noi sau lumea in care traim.

Astfel de povesti apar din dorinta si slabiciunea oamenilor de a se afla sub protectie, de a fi salvati, ca cineva sa ne salveze pe toti, asteptand parca un miracol din senin fara sa realizam ca practic noi insine suntem miracolul.

Noi putem fi astfel de supereroi prin actiunile noastre, prin a dona sange, prin a dona mancare, imbracaminte, prin a ajuta pe cineva aflat in nevoie, prin a fi uniti si prin a lupta si munci impreuna.

Cand eram copii, aceste povesti cu supereroi ne inspirau in jocurile noastre, interpretam astfel de roluri si ne doream ca atunci cand crestem mari sa fim niste supereroi. Din pacate cand ajungem maturi astfel de povesti raman doar povesti, iar dorinta de a face bine si de a ne sacrifica si lupta pentru binele omenirii si a lumii intregi dispare. Ne retragem in individualism, ne inchidem in noi insine, ne vedem strict de viata noastra persoanala si asa ne separam facand din rasa umana una slaba, dezbinata si cu multe temeri.

Se pare ca defapt avem nevoie de cineva care sa ne salveze de noi insine…

Daca ti-a placut, distribuie acest articol