Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Ultimele descoperiri de la NASA

Ultimele descoperiri de la NASA

10.12.2012

Din ultimele misiuni si studii facute de cei de la NASA, reies vesti uimitoare despre planeta Mercur cat si despre satelitul natural al Pamantului, Luna.

In primul rand, despre planeta Mercur, cea care este foarte aproape de Soare si despre care se credea ca ar fi o planeta arida, cu multe cratere si explozii vulcanice puternice, s-au descoperit dovezi clare cum ca aceasta planeta are portiuni impresionabile de gheata si alte obiecte, forme, inghetate. Acest lucru a fost descoperit cu ajutorul instrumentelor de la bordul navetei spatiale “Messenger”.

In ce priveste Luna, NASA a reusit sa vina si aici cu o descoperire neasteptata. In misiunea numita “Gravity Recovery and Interior Laboratory”, pe scurt GRAIL, nume care ma duce inevitabil cu gadul la “holly grail”, cei de la NASA au lansat doua doua nave spatiale identice, cu rolul de a gravita in jurul Lunii, pentru a o scana, astfel obtinandu-se o “radiografie” completa a acesteia.

Dupa ce “radiografia” a fost atent analizata, oamenii de stiinta au concluzionat ca sub scoarta Lunii s-ar afla ascuns un lant de vulcani, despre care inca nu este foarte clar daca sunt activi sau in formare. Idee este ca prezenta unor vulcani pe Luna poate duce pe viitor la modificarea formei si structurii acesteia, iar in combinatie cu gravitatia planetei noastre, ar putea avea influente asupra vietii pe Pamant.

Pana atunci insa, astept cu interes ce descoperiri va aduce robotul Curiosity de pe Marte.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol