Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Valoarea unui euro, a unei vieti si omenia

Valoarea unui euro, a unei vieti si omenia

21.03.2013

Intrebarea este – cat valoreaza o viata de om?

Nu stiu de ce, dar imi vine in minte piesa celor de la Parazitii, piesa care face referire la aceasta intrebare. Insa nu e nici locul si nici momentul pentru asa ceva. Din pacate, situatia este cat se poate de serioasa si mai ales, grava!

De ceva vreme tot aud de cazuri de leucemie din ce in ce mai des. Sunt absolut ingrozit de rapiditatea cu care numarul acestora creste de parca ar fi cazuri de gripa. Boala nu tine cont de om, de rasa sau de varsta. Este cruda, nemiloasa si de multe ori, necrutatoare.

Cel mai regretabil lucru, in toate aceste situatii, este ca nu boala face victime ci lipsa banilor. Traim in era in care exista leac pentru aproape orice boala, trebuie doar sa ai un anumit buget. In cazul unei leucemii, tratamentul costa in jur de 100 – 150 mii euro! Ceva socant pentru bolnav si familia acestuia.

In acele momente te uiti la cer si ceri indurare. Te uiti in jur, la semenii tai, si ceri un mic ajutor financiar. Din nefericire, nu in toate cazurile acest ajutor vine. Si atunci stau si ma intreb a cui este vina. A sistemului? A oamenilor? Sau a bolii?

Am analizat cat de bine m-am priceput aceasta situatie, iar punctul negativ din ea este lipsa de educatie. Lipsa care produce indiferenta, ignoranta, nepasare si face ca boala sa se accentueze, iar in final produce moartea.

Recunosc, 100 sau 150 mii euro este o suma fabuloasa pentru multi. Chiar daca, poate, la fel de multi se plimba cu masini ce ajung la o asemenea valoare, e treaba lor. Insa v-ati gandit vreodata cat de mult valoareaza un euro? Si mai ales, cat de mult conteaza ca oamenii sa fie solidari? Imaginati-va urmatorul lucru.

In fiecare luna, multi oameni “arunca” cel putin 1 euro “pe geam”. Atunci cand te duci la paine si nu iei cei 20-30 de bani rest, cand te duci la supermarket si lasi 50 de bani pe banda rulanta pentru ca esti in graba sau cand lasi un leu sau chiar doi unui taximetrist. Daca aduni fiecare banut la care renunti, vei ajunge la o suma lunara de cel putin 1 euro.

Acum te rog sa faci urmatorul exercitiu mintal. Daca tu impreuna cu mine si cu toti ceilalti, care renunta la acel 1 euro lunar, am aduna si dona acesti bani, cred am reusi sa salvam in fiecare luna viata unui bolnav de leucemie.

Prin urmare, oamenii sunt cei care dau valoare banilor si nu invers. Asa ca va rog sa nu-i mai devalorizati lasandu-i ca rest pe te miri unde. Adunati fiecare banut si dati-le valoare printr-o simpla donatie. Si spuneti si prietenilor vostri cat de mult ar putea valora 1 euro!

Daca ti-a placut, distribuie acest articol