Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Viitorul Guvernului Romaniei

Viitorul Guvernului Romaniei

19.12.2012

Banuiesc ca toti ati vazut, auzit si citit la televizor, radio si presa despre victoria detasata a USL-ului cat si despre faptul ca acum avem mai multi parlamentari si ca structura Guvernului Romaniei este intr-o reconstructie, apar ministere noi, dispar altele si tot asa.

Unii probabil pun asta pe seama inevitabilei apocalipse ce urmeaza sa vina pe data de 21 decembrie, insa motivul pentru care se intampla acest lucru este unul mult mai simplu si mai putin conspirativ.

Pana acum am avut un guvern majoritar exclusiv PDL, practic totul era sub un singur control, o singura decizie, stiu ca nu suna democractic asta, dar atunci cand ai o singura culoare peste tot fireste ca nu poti fi decat de acord cu colegul de breasla.

De data asta, avand un guvern format dintr-o coalitie, cel putin doua culori politice, lucrurile vor sta putin altfel. Nu spun ca va fi mai bine, bine nu a fost niciodata, dar vor exista in componenta Guvernului si a ministerelor oameni care nu vor spune mereu DA la acelasi lucru si care fireste vor avea pareri diferite. Prin urmare va exista o polemica cu privire la luarea anumitor decizii si infaptuirea unor lucruri.

Asadar, pe logica bunului simt, polemica poate fi buna si constructiva si putem spera la lucruri bine gandite. Nu stiu daca se va aplica si in acest caz, insa cel putin sper ca anumite aprobari si proiecte spaguite sa nu mai circule atat de des si usor.

Un alt motiv pentru care se intampla aceasta reorganizare si restructurare, se datoreaza faptului ca USL-ul, ca si coalitie, are un termen de expirare. Deci, se urmareste ca functiile, pozitiile si controlul sa se imparta cat mai egal intre cele doua parti, PSD si PNL.

Multi se intreaba ce se va intampla dupa destramarea acestei coalitii, altii sunt siguri ca atunci lupta pentru “ciolan” va fi si mai apriga. Urmarind trendul politic la nivel european, nu cred ca aceasta coalitie se va destrama. Chiar si dupa ce va trece termenul scris in contractul dintre PSD si PNL, banuiesc ca acesta va fi reinnoit. Daca nu, cu siguranta se va forma o alta coalitie, insa momentan nu vad care. Pana atunci, ARD-ul ramas in opozitie va absorbi toate celelalte partide ce nu fac parte din USL.

Precizez ca nu laud pe nimeni, singura mea speranta este ca sa existe o balanta, un echilibru intre cei de la putere si opozitie.

Mai mult decat grija ce o avem fata de Guvernului Romaniei, va trebui sa o avem si fata de cel Europen si de deciziile acestora, intrucat atunci cand faci parte din Uniunea Europeana cam trebuie sa te supui regulilor ei.

Prin urmare daca cineva visa lapte si miere, ar fi timpul sa se trezeasca. In principiu, indiferent de cine conduce tara, viitorul va fi acelasi. Singurele diferente sunt modurile de aplicare si prezentare a anumitor legi, atata tot.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii