Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Vizoristul

Vizoristul

31.01.2013

Vizoristul este acea specie de vecin care traieste pe vizor. Vizoristul este intalnit doar la bloc, el neputandu-se dezvolta in alte medii in care vizorul lipseste.

Vizuina preferata a Vizoristului este aparatamentul de la parter situat in fata liftului sau cel de la etajul 1 situat in fata scarilor. In general vizoristii nu traiesc in apartamente situate mai sus de etajul 6, deoarece ei trebuie sa stie totul din timp.

Asemeni Lunetistului, Vizoristul pandeste fiecare miscare ce se petrece pe palier prin dispozitivul sau. El analizeaza cu atentie fiecare persoana si fiecare eveniment. Vizoristul mai are si un auz foarte fin, pentru ca ce nu poate vedea cu ochiul, trebuie sa traga cu urechea, iar daca nu intelege tot, completeaza de la el. Vizoristul are o imaginatie foarte bogata.

Deobicei, Vizoristii i-au nastere la atingerea Somajului, dar mai ales a Pensiei. Majoritatea se nasc pe la varsta de 40 de ani si traiesc cel putin 30 de ani. Insa ca sa te nasti Vizorist, trebuie sa ai la baza curiozitatea excesiva si lipsa partiala sau totala a celor 7 ani de acasa. Ca si aspect, Vizoristii stiu sa se camufleze foarte bine, ei au o infatisare nevinovata si o vestimentatie simpla.

Conform rapoartelor de analiza, acestia au ca hoby-uri “statul degeaba” si “aruncatul cu privirea”. Le place sa lectureze scrieri precum “Cancan”, “Click” si “Libertatea”, iar televiziunea preferata este “OTV”.

Fiind dependenti de activitatea lor principala, in perioada anotimpului cald, Vizoristii nu pleaca in vacanta mai departe de banca din fata blocului. Acolo ei organizeaza team building-uri si fac schimb de experienta si vesti.

Unii dintre Vizoristi evolueaza si incep sa-si extinda activitatea cumparand obiecte precum binoclu sau telescop. Asta pentru o mai buna supraveghere a vietii din jurul blocului cat si spionarea Vizoristilor din blocurile vecine.

Putem spune despre aceasta specie ca este de nelipsit din ecosistemul unui bloc. Vizoristii au fost cei care au adus la oras expresia “Iti spun ceva, dar nu mai zici la nimeni”, au emancipat si evoluat fenomenul “Barfa” si au fost primii
martori oculari in cazul divorturilor.

In prezent, Vizoristul sta la baza speciei moderne denumite Paparazzi, dar despre aceasta vom vorbi intr-un articol viitor.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii

Okun

11.02.2013 la 13:44

Cum superi un vizorist?
Simplu, ii acoperi vizorul cu banda adeziva sau vopsea 🙂 dar mare grija sa nu te prinda in flagrant ca altfel,… sa zicem ca nu ai idee ce sprintena e o baba de 75 de ani.